perjantai 20. syyskuuta 2013

Lomailu loppuu nyt! (osa I)

Chukyon yliopisto

Luennot alkoivat viimein! Paluu yliopistoarkeen ei ollut pehmoinen: luvassa oli kolme tuntia yliopistotason japania (大学生のための日本語III&IVB). Japanin kielen taitotasokokeen perusteella olisin voinut jättää kurssin suorittamatta, mutta päätin kuitenkin kokeilla kurssin vaikeustasoa. En tiedä, miten taitotasokokeen tuloksia tulkittiin, mutta kurssi on todellakin kaikkea muuta kuin läpihuutojuttu!


Kurssin suoritus pitää sisällään minikokeita, lyhyitä kirjoitelmia sekä yhden 4000 merkin tutkielman, jonka tulee olla tehtynä lukukauden lopussa. En osaa sanoa, kuinka pitkä suomenkielinen teksti vastaisi 4000 merkkiä, mutta pituudeltaan tämä tarkoittaa vajaata viittä sivua japaninkielistä tekstiä Wordillä. Tutkielma tulee myös esitellä koko luokalle. Aihetta en ole vielä ehtinyt miettiä, mutta se liittynee johonkin japanin kielen piirteeseen. Tavoitteenani on väsätä sellainen työ, että se antaisi pohjaa gradulleni. Kurssin arvioinnista 60 % perustuu tähän lopputyöhön, loput kokeisiin, palautettuihin töihin ja läsnäoloon. Emmie ossaa mittääääääääÄÄÄÄÄÄHHH!!

Opettaja oli suloinen kuusikymppinen japanilaistäti, joka halusi (luonnollisesti) aloittaa kurssin sillä, että oppilaat esittelevät itsensä toinen toisilleen. Jo puoli vuotta Nagoyassa ollut jenkkivaihtari lupasi, että näitä monologeja, jikoshoukaita (自己紹介), tulee olemaan vielä niin paljon, että niihin turtuu. Sitä odotellessa. Kurssilaisista kaksi on Kiinasta, yksi Nepalista(?), yksi Jenkeistä ja yksi Briteistä. Osa oli opiskellut Chukyon yliopistossa jo pidemmän tovin, ja näiden suullista antia minä sitten kuuntelin vieressä vihreänä.

Ensimmäisen tunnin aiheena oli kasvihuoneviljely (温室栽培) ja omien mielipiteiden kertominen siihen liittyen. Anteeksi mitä? Eihän mulla ole asiasta mitään sanottavaa edes suomeksi! Tämä kurssi mennään läpi sisulla!!!
Kampuksen sisäpihalla on hyvä tuulettaa opintoahdistusta.

Luentojen jälkeen meille uusille vaihtareille oli järjestetty tervetulojuhlat. Ohjelmaan sisältyi tietysti itsensä esittely. En tiedä, millainen käsitys muilla on hauskoista juhlista, mutta tämä ei sitä ollut.
Yksi jikoshoukain uhreista.
Oma suoritukseni meni näin:

       *ympärillä kova puheensorina*
TT:  (Hää, kukaan ei kuuntele!) Mä en oikein välitä itsensä esittelystä, mutta...
       *kaikki hiljenee* 
TT:  ....Öö... Olen Tytti Suomesta. Ööö... ...... Hauska tavata.  *katoaa yleisön sekaan*


Kyllä, kolme vuotta ei selkeästi ole mennyt hukkaan.

Yliopisto on järjestänyt meille muutakin "hauskaa" toimintaa.
Porukkaa oli paljon.

Hojo hojo isopomokin piti lyhyen puheen.
Vähän töhersin, hihi.
Nobody wants to say cheese anymore!!!
Juhlien oli tarkoitus loppua klo 18:30 ja kun kello näytti 18:30:01
Noniin, juhlat on nyt loppu! Kotia siitä! Hop hop! Kotia!

Tästä suuntasimme pienemmällä porukalla Cats Café -nimiseen jälkkärimestaan.

Karamellihärdellini.

1 kommentti: