perjantai 1. marraskuuta 2013

Yliopiston festivaalit

Kauan odotettu yliopiston festivaali eli 学園祭 (gakuensai) alkoi tänään! Chukyon yliopistolla tämä festivaali oli sarjassaan 60., mutta festivaaliviikonloppu ei rajoittunut ainoastaan omaan yliopistooni, vaan myös esimerkiksi vieressä sijaitseva Meijōn yliopisto (名城大学) oli täynnä festivaalihumua. Festivaali kesti koko viikonlopun perjantaista sunnuntaihin, jolloin yliopistolla on ikäänkuin avoimet päivät: opiskelijat järjestivät toimintaa ja myivät luokkahuoneissa ja yliopiston pihalla ruokaa vieraille.

Jopa yliopiston sisäänkäynteihin oli panostettu.
Yliopiston sisäpiha oli täynnä ruokakojuja, 売店 (baiten). Iloiseksi yllätyksekseni yhdellä kojulla myytiin myös rakastamiani churroja (churosu) eli siis tällaisia espanjalaisia uppopaistettuja pitkulaisia leivonnaisia! Ahmin ne naamaani niin nopeasti, että unohdin ottaa kuvan. Sori!
Churroja vasemmalla.
Keli oli mitä parhain.
Vaihtareiden ja (pääosin) japanilaisten opiskelijatuutorien vastuulla oli International Cafen, Kansainvälisen kahvilan, pyörittäminen.
Suomenkielikin oli edustettuna taululla.
Ensimmäisen festivaalipäivän valmistelujen parissa.
Ihana Ophélie työn touhussa <3
Flunssa kiertää tällä hetkellä opiskelijoiden keskuudessa ja kaikki vaihtarit eivät olleet ihan parhaassa vedossa.

Mites olis kulttuurivaihto? International Cafe :)
International Cafen ideana oli, että vieraat maksavat muutaman euron limsasta ja sipseistä/browniesta (tarjoamisiin oli panostettu niin että) ja istahtavat sitten pöytään vaihtareiden seuraksi. Vaihtareiden tehtävänä oli jutustella vieraiden kanssa mistä ikinä vieraat sitten halusivatkaan jutella. Kuulostaako hauskalta? Juu ei, oli juuri niin vaivaannuttavaa/ahdistaa/oh please let me die kuin kuvittelinkin. "On se ilmoja pidellyt.."
Oikealla takana jenkki Rachel ja edessä virolainen Grete.
Havaijilaiset Mary ja Josh. Ne on niin ihanan aurinkoisia että ihan ällöttää.
Erotatko vaihtarit japanilaisista?
Tauolla kävin lounastamassa italialaisessa ravintolassa historian opettajani ja luokkatoverini kanssa. Ravintola sijaitsi Aeon (japanilaisittain Ion) -nimisessä kauppakeskuksessa, joka vastannee Suomen Citymarkettia/Prismaa; suosittelen kaikille Japanin vierailijoille! Takaisin asiaan: pasta ei ole minun juttuni, mutta voiko pasta + rasvainen juusto + pekoni mennä pieleen? Ei voi.


Tehtyäni päivän osuuteni Kansainvälisessä kahvilassa lähdin ranskisseurassa tutustumaan festivaalin tarjontaan:

Kaikenlaista toimintaa löytyi.
Welcome..... Hrr, kiitos ei.
Musisointia. Tylsää.
Niin että mikä minua sitten kiinnosti? No festivaalin kulinaarinen puoli tietenkin! Eli ensin kohti sisäpihaa ja kaikkia ruokakojuja täynnä suolaisia ihanuuksia.


Yakiniku baby! Grillattua lihaa!



Tamasen-koju
玉せん (tamasen) on Nagoyan paikallinen herkku. Grillissä lämmitettyä riisikeksiä, sisällä paistettuja nuudeleita, kananmunaa ja okonomiyaki-kastiketta

Iori-kun tarjoili luokassa 43G tomaattipohjaista venäläistä keittoa. Kovin sisälsi Suomi-makuja!
Fondue...... *drools*
Suolaisten herkkujen jälkeen oli tietenkin jälkiruoan paikka! _KAIKKI_ puhuivat 4. rakennuksen 2. kerroksen suklaafonduesta, joten suklaafondue it is!
チョコフォンデュ(chokofondyu)

"Ei, fondue ja sipsit, ei..." Pyh, ranskalaiset hienohelmat.


Fonduen jälkeen vaniljajäätelöä ja lämmintä bataattimössöä! Oli hyvää! Ei ranskiksen mielestä..
Viikonloppu pulkassa!
Jos olisin normaali itseni, nauraisin halveksivasti tällaisille tapahtumille. Mutta tänä viikonloppuna olin (aika) aktiivisesti mukana festivaalitoiminnassa, ja täytyy tunnustaa, että vaikka I wanna die -hetkiä oli, olen erittäin iloinen, etten kököttänyt kotona kirjojen kanssa! Illalle FF-ryhmä (Finland + France) lähti illan viettoon intialaiseen ravintolaan.

Tuopillinen itseluottamusta" Yes, gotta admit.

Näiden kahden ranskankielistä keskustelua on aina yhtä hupaisaa seurata, vaikkei mitään ymmärtäisikään.
Naan-leipää juustolla. Om nom.
Minun leipä näytti krokotiililta.
Kanaa.
Lisää kanaa..
Tänä viikonloppuna söin liikaa.

1 kommentti:

  1. Hienosti selvisit TT! <3 minäkin sain kammoamastani puheesta nelosen :) Tuolla olisi kyllä ollut hauskaa käydä (azumanga daioh -meininkiä)

    VastaaPoista