lauantai 16. marraskuuta 2013

Kimono time!

Tätä viikonloppua olen odottanut kuin kuuta nousevaa; vuorossa oli kimonoilua! Kimono (着物)tarkoittaa suoraan käännettynä  "puettavaa asiaa" ja viittaa perinteiseen japanilaiseen vaatteeseen. Tämä kulttuurikokemus oli tapahtuva Chukyon lukiossa (中京高等学校, Chukyou koutou gakkou):
中京高等学校
Lukion sisääntuloaula.


Sisäpiha.
Ruokala.

Luokkahuone.
Ja sitten asiaan! Lukiolla meidät otti vastaan kaksi kimono-senseitä. Saimme lahjaksi tabit (足袋) eli tällaiset jäykähköt sukat, joissa isovarvas on erotettu muista varpasista:

How can one use these in Finland, it thinks....
 Nuorempi sensei (vanhemman sensein tytär) näytti mallia, kuinka alusvaate puetaan:


(Tässä välissä puimme varsinaisen kimonon alle vaikka mitä, mutta koska Japanissa tämä "välitila" koetaan alastomuudeksi, päätin jättää nämä kovin säädyttömät kuvat julkaisematta)

'Viimeisenä vuorossa oli obin (帯) sitominen. Tähän asti pärjäsin omin avuin, mutta obin kohdalla opettajan apu tuli enemmän kuin tarpeeseen:

Olisittepa nähneet, miten vaivattomasti sensei teki kangaspalasta taidetta!



Obi kahdesta obista.
On niin rento poseeraus että. No mutta tästä näkyy kuitekin kimono kokonaisuudessaan!
Sensein taidonnäyte.

Kimonon profiili oli kaunis.
Ryhmis opettajien kanssa.


Olisin mielelläni pitänyt kimonoa kauemmin päälläni, koska se vaikutti hyvällä tavalla ryhtiin ja teki liikkumisesta kivalla tavalla tyttömäisen. En ole koskaan oikein ymmärtänyt laittautumista, mutta tämän päiväinen prinsessaleikki oli kivaa <3
Kaikki loppuu kuitenkin aikanaan.


Lopuksi kuvia kotimatkalta. Tältä näyttää Nagoyan syksy (niin että kärsikää siellä Suomen pimeydessä):




1 kommentti: