perjantai 14. helmikuuta 2014

Ystävänpäivä

Ystävä on joku, joka tietää kaiken sinusta ja silti rakastaa sinua. (Elbert Hubbard) 

Kyllä, tänään on ystävänpäivä! Ja ystävänpäivän kunniaksi Nagoyassa satoi ensilumi (viime viikkoista räntäsadetta ei lasketa).
Lumisessa Japanissa on jotakin kovin eksoottista.
Parvekkeella oli muuten kylmä kalsareissa!

Jättäessäni Suomen tri Koivula antoi minulle mukaan tyynynpäällisen. Lienee reilua sanoa, että tri K. ei ole Suomen taiteellisin ihminen, joten olin otettu, että hän oli omin kätösin kirjaillut tyynyliinan täyteen ajatuksia ystävyydestä:


Tosiystävä on se, jolle haluat soittaa silloinkin kun sinulla ei ole mitää tärkeää kerrottavaa.

Ystävä on joku, joka maksaa sinut ulos vankilasta.
Tosiystävä on se, joka istuu vieressäsi ja sanoo: vitsi oli muuten hauskaa!

Otin syksyllä araknofoobik... tri K:lle kuvan etupihan kahdeksanjalkaisesta. Otos julkaistakoon näin ystävänpäivän kunniaksi.

Rakkaalta pikkusiskolta sain postia loppuvuodesta. Erityisesti siskon piirtämä tsemppauskuva teki opiskelustressin keskellä hyvää. Kiitos Nejja <3



Ystävänpäivää edeltävä aamuna tuli yllätyspostia Munkkivuoresta. Tästä kiitokset Aadalle!


Ja alla melkein ystävänpäiväksi ehtinyt paketti tri K:lta. Sisältö kertonee olennaiseksi kokemani puutteet Japanissa: Lumenen naamanpesuaine, hammaslanka, proteiinipatukat, Fazerin suklaa ja ruisleipä - AAMEN.


Tällaiset pyyteettömät muistamiset koto-Suomesta ovat kultaa, jotka kantavat synkkinä hetkinä <3

Suomessa ystävänpäivä on sananmukaisesti ystävien välinen juhla. Japanissa taas ystävänpäivä (Balentain Dee, バレンタインデー) on pikemminkin parien ja rakastavaisten juhla. Iloisten sattumien kautta minäkin pääsin viettämään japanilaisen ystävänpäivän ihanassa seurassa (❁´‿`❁)*✲゚* Ystävänpäivänä kauniimpi sukupuoli antaa mielitietylleen (ihastuksen/rakkauden ilmaisuna) suklaata suklaanvalmistajien hieroen tyytyväisinä käsiään yhteen. Sukupuolten tasa-arvoa kunnioittaen 14. päivä maaliskuuta, valkoisena päivänä (Howaito Dee, ホワイトデー), pojat/miehet antavat sitten ihastuksilleen/rakkailleen vastalahjaksi makeisia (vaahtokarkkeja, valkoista suklaata jne.) - Oujee, Japanissa tiedetään, miten porukka saadaan kuluttamaan.

1 kommentti:

  1. Ihana päivitys! Varsinkin kun olen muutenkin pumpattu rakkautta täyteen. Lähes liikutuin.

    VastaaPoista