torstai 2. tammikuuta 2014

Tänään tehdään okonomiyakia!

Selasin päivityksiäni, ja on myönnettävä, että liian moni niistä liittyy tavalla tai toisella ruokaan. Lupaan tehdä parannuksen, mutta keskittykäämme tähän elämän valopilkkuun vielä kerran:

Okonomiyakia (お好み焼)olen yrittänyt selittää ennenkin. Sanan voisi kääntää esimerkiksi "paista mitä tykkäät", mutta en tiedä kertoneeko tuo yhtään enempää. Se on paistettua taikinamössöä, jossa on mukana useimmiten kaalia, katkarapua, mustekalaa ynm. Tämä tuskin on ruokalajin ansaitsema kuvaus, mutta sen voin sanoa, että jopa vieraita makuja karsastaville (kuten vaikka Nejja!) se toimii - varmasti.

Okonomiyaki valmistetaan useimmiten itse, joten tässä päivityksessä tri. Koivula esittelee okonomiyakin valmistustavan:

Lähtötilanne.
1. Levitä öljy liedelle.
2. Paista mustekala, katkarapu ja pekoni (mustekalasta tuli näin tosin turhan sitkeää)
3. Sekoita okonomiyaki-taikina, kaali ja äsken paistetut jutut...
...lisää taikina pannulle...
...ja tee siitä noin parin sentin paksuinen lettu.
4. Paista 4 minuuttia ja kiepauta lettu ympäri.
5. Lisää päälle okonomiyaki-kastike...
...sekä raaka kanannmuna, kevätsipuli, majoneesi ja kalahiutaleet eli 鰹節 (katsuo bushi).
 Valmis! Dekiagari (出来上がり)!
Lopputulos.
Rakastan japanilaisessa keittiössä juuri sitä/tätä(?), että ruoan voi valmistaa itse. Sen lisäksi, että pääsee nauttimaan itse ruoasta, ystävien kanssa on mahdollista jakaa myös ruoan valmistusvaihe, joka on useimmiten hauskempaa kuin itse syöminen: Laita nyt herranjumala enemmän öljyä. Pitääks noi muka paistaa erikseen? Käännä jo, se palaa..! Jep, tää mustekala on sitkeetä. Mumsmums.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti