keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Shabushabua Onyasaissa

Ollaan tri. Koivulan kanssa suunniteltu jo pitkään shabushabu-ravintolassa käyntiä, mutta ei olla aiempien Japani-reissujen aikana saaneet jostain syystä aikaiseksi. Luultavasti, koska kuvittelisin ruokalajin olevan enemmän talvisesonkiin sopiva, ja aiemmin olemme seikkailleet Japanissa kesän ah niin ihanan kuumissa helteissä. 

Shabushabu (しゃぶしゃぶ) on naben kaltainen pataruokalaji: rautapadassa, kiehuvassa liemessä kypsennettyä ohuiksi viipaleiksi leikattua lihaa, tofua,  kasviksia ynm. ihanaa. (Jos ketään sattuu kiinnostamaan,  Japani on onomatopoeettisten, ääntä kuvaavien, ilmausten taivas ja "shabushabu" matkii ääntä, jonka ruokalajin tekeminen synnyttää.) 

Onyasai-ravintola Tamachissa
Sattuman kautta päädyimme Onyasai-nimiseen ravintolaan. Ihastuin Onyasain, "Lämpimät kasvikset" (温野菜), konseptiin ja erityisesti tabehoudaihin (syö-niin-paljon-kuin-haluat): valittuasi menun (hinnat alkaen 2800yen/20€, lihavalikoima monipuolistuu hinnan noustessa) saat aloitussetin, jonka jälkeen voit kahden tunnin ajan keitellä padassa mitä ikinä haluat ja miten paljon kuin haluat. Ravintolan erikoisuutena on se, että pata on jaettu kahtia, joten yhden liemen (だし, dashi)sijaan pääset kokeilemaan kahta; vaihtoehtoja on seitsemän. Tulinen 旨辛火鍋 (shi... shin... ka... nabe... EN TIEDÄ!) ja muuten-vain-hyvä 月見すきしゃぶ (tsukimi suki shabu), suosittelen!


Aloitussetti.



Ja tietenkin hintaan sisältyy myös yhdet jälkiruoat:

Kurpitsavanukas.
Warabimochia (yök), paputahnaa (ymh...) ja vaniljajäätelöä. Tri. Koivula tykkäs, mutta sen makuaisti onkin jotenkin vioittunut.

Shabushabun jälkeen käytiin pyörimässä Tamachin huudeilla toivoen ähkytilan helpottavan:


Kitta!!

Onyasain japaninkielisille kotisivuille pääsee täältä. Ravintoloita löytyy ympäri Japania, joten jos satut olemaan Japanissa tai suunnittelet Japanin matkaa, käy ihmeessä testaamassa Onyasaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti