keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Japanilainen joulu

Joulutervehdys Tokion asemalta!
Aattosää oli erinomainen - vaikkei kovinkaan jouluinen.


Äidin joulupuuron ja rusinasopan sijaan söin aamupalaksi konvehteja:




...ja join matccha-teetä Starbucksissa.

Halusimme valmistaa tri. Koivulan kanssa japanilaisen jouluaterian, joten haimme kaupasta kanaa ja jälkiruoaksi Tokion asemalta mansikkakermakakkua:



Taustalla lohta ja jotain valkoista kalaa. Keskellä maustettua riisiä ja sivuilla grillattua kanaa, uppopaistettua kanaa ja nugetteja. Edessä japanilaista kurpitsaa ja naudan maksaa. ...en oo kyllä ihan varma, että japanilaiset allekirjoittaisivat tämän perinteiseksi jouluruoaksi.

Jouluaterian kruunasi kauan odotettu joulukakku, kurisumasu keeki (クリスマスケーキ)!




Ja tosiaan, ostettiinhan me Tokion asemalta myös jouluisia kuppikakkusia (että varmasti on paha olo päivän lopussa):



Vasemmalla ylhäällä matccha-, oikealla mascarpone-kuppikakkunen,
alhaalla ganache- ja mansikkakermakuppikakkunen.

Myös joulupäivä alkoi matccha-latella (ja tämän jälkeen lupaan olla postaamatta kuvia kahvista/teestä, niin kiehtovia kuin ne ovatkin).


Suomessa joulupäivä vietetään kökkimällä sisällä perheen kanssa, mutta koska Tokio, meillä oli treffit Yokon (Helsingin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan vaihtari viime vuoden maaliskuulta) kanssa.


Yoko ihastui Helsingissä Salmariin, joten tri. Koivula
(joka selkeän onnistuneesti perehdytti Yokon suomalaiseen kulttuuriin)
toi tuliaisiksi Salmaria!


Kampai! Kippis!
Grillattua lihaa.
Nabea eli japanilaista pataruokaa.

Ja jälkkäriä.
Ja koska tämä joulu ollee ainut laatuaan, palattuamme hotellille söimme kolmistaan LISÄÄ  joulukakkua.
Vasemman puoleinen kakku on ranskalainen jouluhalko, Une bûche (hóhóhó).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti