torstai 26. joulukuuta 2013

Harajuku ja mättömenu

Joulu on ohi, joten kaikki joulufiilistely unohduksiin ja kohti Harajukua (原宿), jota kehtanee kutsua yhdeksi nuorison hot spoteista Tokiossa. Porukkaa oli paikalla ihan yhtä paljon kuin ennenkin.



Harajuku-muotia.
Harajukusta löytyy nuorisomuodin lisäksi kaikkea j-pop-/j-rock -fanitussälää. Käydessämme täällä tri. Koivulan kanssa ensimmäistä kertaa vuonna 2006 paikka oli meille taivas. Nyt kun ikää on tullut vähän lisää, Harajuku ei ollut enää aivan yhtä kiehtova kuin silloin taannoin, mutta täytetyt crepet näyttivät ja tuoksuivat yhtä taivaallisilta kuin ennenkin! Edullisen nuorisomuodin, ihmismassan ja lettujen ystäville suosittelen paikkaa lämpimästi.

Kahvittelua Harajukussa: bataattilatte oli superhyvää!
(Ups, lupasinko mä olla enää postaamatta näitä kahvikuvia...?)
Tri. Koivulan suolainen vohveli toimi myös.
Ajatuksia kyseisen kahvilan vessan seinältä.
Joulutunnelman rippeitä Harajukussa.
Illalla meillä oli treffit Yutan, toisen Helsingin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan vaihtarin, kanssa. Yuta oli varannut meille pöydän Shibuyasta, ravintolasta Ei-mitään-hajua. Japanilaisten ravintoloiden sisäänkäynnit jaksavat yllättää: ravintola saattaa vaikuttaa sisäänkäynnin perusteella ilotalolta tai huumeluolalta, mutta oikeasti epäilyttävät rappuset ja nuhjaantuneet hissit johdattavat useimmiten ERITTÄIN viihtyisiin ravintoloihin. En tiedä onko tämä vain minun ongelmani, mutta Japanin matkailijat: kokeilkaa rohkeasti myös ravintoloita, joiden sisäänkäynnit eivät vastaa länsimaalaisten mielikuvaa asiallisten ravintoloiden sisäänkäynneistä. Todennäköisimmin tulette yllättymään positiivisesti. Tänä iltana tarjolla oli Mätä-niin-paljon-kuin-pystyt -illallinen, tabehoudai (食べ放題). Ja me tytöt syötiin. ....tai ainakin minä söin.

Ravintolan sisäänkäynti.
Japanilainen pavunitusalaatti; loistavaa happoisen kastikkeen kanssa.
Uppopaistettua kanaa ja ranskiksia.
"Mustekalalihapulla" (vaikkeikaan yhtään sinne päinkään).
Paistettua nuudelia, yakisobaa (焼そば)
....ja lisää nabea!
Gochisousamadeshita! Kiitos Yuta!!!

1 kommentti: